Campanie de distribuire a  «Ghidului de Parenting dupa Divort» parintilor divortati prin intermediul scolilor.

Scopul campaniei este de a contribui la mentinerea sanatatii emoționale a copiilor afectati de divort, prin educarea parintilor asupra consecintelor pe care divortul le produce asupra copiilor lor.

Ghidul va fi distribuit în formă tipărită și promovat către părinți prin şcolile pilot din Bucureşti, desemnate în cadrul parteneriatului creat între Asociaţia „Călătoria Divorţului”, Inspectoratul Şcolar Municipal Bucureşti şi Casa Corpului Didactic.

Sănătatea emoțională a copiilor proveniți din divorturi este cel mai important aspect care trebuie luat în considerare, un studiu a aratat ca in Romania 150000 de copii sufera de depresie.

Rata abandonului şcolar a crescut in ultimii ani, în majoritatea cazurilor fiind vorba de scăderea interesului părinţilor faţă de copii în perioada divorţului.

Educatia parintilor asupra modului in care sa se comporte cu copiii lor in perioada divortului ar determina o imbunatatire semnificativa a sanatatii emotionale a copiilor

Beneficiarii acestui proiect sunt:

Dirigintii si consilierii scolari – din scolile pilot, care vor fi instruiti asupra continutului Ghidului si asupra modului de lucru cu acest document, prin intermediul unor training-uri oferite de catre specialistii Divorce Journey.

Parintii – care vor fi instruiti cum sa foloseasca acest material, participand la intalniri sustinute de: specialistii Divorce Journey, specialistii Centrului de Parenting si psihologii de la Directia de Protectie a Copilului

Copiii vor fi beneficiarii directi ai acestei campanii, ca urmare a faptului ca se vor bucura de parinti avizati asupra impactului pe care divortul il produce asupra lor.

Ca urmare a acestui proiect, 200 de copii proveniti din familii divortate vor avea parte de o abordare mai buna din partea parintilor, care vor intelege consecintele psihologice ale divortului asupra copiilor lor si in felul acesta reduc riscul de depresie in randul minorilor.

Proiectul va folosi formulare de feedback care vor fi completate de catre parinti la momentul primirii Ghidului si la 6 luni dupa, pentru a vedea impactul produs asupra constientizarii si asimilarii de informatii in randul acestora.

Dupa analiza statistica a 400 de formulare colectate, va fi elaborat un raport care va valida si va recomanda extinderea proiectului in toata tara.

Etapele proiectului sunt:

–       Educarea cadrelor didactice asupra scopului proiectului, continutului ghidului si a notiunilor de parenting dupa divort

–       Distribuirea ghidului catre minim 200 de parinti divortati

–       Colectarea feedback-ului de la parinti pentru  a intelege impactul ghidului asupra parintilor divortati

–       Sedinte de parenting la cerere cu parintii, coduse de specialisti de parenting sau psihologi

–       Urmarirea impactului asupra copiilor prin feedback de la diriginti, psihologi scolari.

  • Elaborarea raportului final

Echipa de implementare:

Dr. Gabriela Saulea, fondator Divorce Journey si ACD, implicare cu norma intreaga – specialist divort

Andreea Bizgan, Customer Care Manager Divorce Journey, implicare cu norma intreaga – specialist proiect

Cristina Iankulescu, Social media Manager, implicare cu norma intreaga pe promovarea  proiectului, social media – elaborare si colectare formulare feedback, analiza date statistice

Oana Cehan – organizator evenimente, implicare cu norma intreaga – intalniri parinti, profesori

Psih. Mihaela Marinca, Directia de Protectie a Copilului, implicare colaborare – psihologie

Directia de Protectie a Copilului sector 4 – Director Mihaela Ungureanu – Partener

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti – Partener

Casa Corpului Didactic – Partener

Continuitatea proiectului

Extinderea proiectului in restul tarii, in primul val in judete cu procentul divortului ridicat, precum Constanta, Prahova.

Tabere de vara pentru parinti divortati impreuna cu copiii.

Inscrierea copiilor din familii divortate in cluburi de sport.

Urmarirea copiilor cu probleme emotionale dovedite de catre psihologul scolii si specialistii Divorce Journey

Suport emotional pentru parintii cu probleme nerezolvate din timpul divortului