Scopul Asociatiei este de a concepe, organiza, promova şi desfăşura activități şi proiecte de sustinere a persoanelor care trec printr-o perioada dificila a vietii lor – divortul – în vederea recuperarii echilibrului emotional, preventia imbolnavirilor si asigurarea starii de sanatate fizica si psihica, rezolvarea optima a aspectelor financiare si judiciare, precum si solutionarea optima a dezvoltarii si cresterii copiilor.

Asociația „CĂLĂTORIA DIVORȚULUI” promovează valorile care țin de egalitatea de şansă a membrilor comunității şi, în acelaşi timp, promovează activități de combatere a excluziunii sociale si de prevenire a imbolnavirii psihice sau a izolarii sociale.

Consultanta, suportul si asistenta oferite de Asociatie nu au caracter juridic si nu fac in niciun fel referire la domeniul juridic. In cazul in care este necesara consultanta juridica, Asociatia va oferi sprijin in vederea identificarii partenerilor avand competente specifice si functionand in conformitate cu prevederile legale in domeniu.