Ai divorțat și acum vrei să știi dacă și cum poți ramâne în relație de prietenie cu fostul/fosta?

Ai decis să divorțezi pentru un motiv, probabil pentru că nu mai puteai suporta să fii cu el / ea, iar acum nu știi dacă vei putea fi vreodată în stare să rămâneți în relație de prietenie, astfel încât să puteți continua să vă creșteți copiii?

Mai jos sunt câteva sugestii utile pentru a face relația parinților după divorț mult mai ușoară pentru amandoi:

Ia-o ușor

  • Nu forța lucurile și nu te grăbi. Stabilirea unei relații de prietenie după o relație romantică necesită timp.

Lasă trecutul să fie trecut

  • Nu aduce în prezent probleme din trecut, deoarece acestea trezesc emoții care vă vor împiedica să păstrați o relație de prietenie.

Evitați neînțelegerile

  • Știți ce vă deranjează unul la celălalt, așa că evitați să aduceți în discuție subiecte care știți ca vor duce la certuri. Dacă acest lucru presupune că se va discuta superficial despre anumite lucruri, nu te impacienta, este mult mai sănătos așa.

Păstrați conversațiile scurte

  • Sunt șanse, dacă lungiți discuția , să ajungeți la subiecte care vă vor deranja. Păstrați conversațiile concentrate la subiectul care vă intereseaza, astfel încât să nu vă rătăciți pe teritorii deja cunoscute, care nu duc decât către divergențe.

Fă compromisuri

  • Deciziile cu privire la creșterea copiilor tăi nu le vei lua singur/ă , asă că este important să înveți cum să faci un compromis, dacă este cazul. S-ar putea să nu îți placă ceea ce crede soțul/soția ta că este cel mai bine pentru copiii voștri, dar va trebui să înveți să lași de la tine. Amintește-ți, în cazul în care nu pune în pericol copiii, că va trebui să accepți și părerea celuilalt.

Fii clar cu privire la planuri

  • Ori de câte ori copiii au planuri de a merge undeva, asigurați-vă că toate detaliile sunt clare și înțelese.

Ascultă-ți fostul/fosta soț/soție

  • Se poate întâmpla ca fostul/fosta să aibă o relație problematică cu copiii și să își dorească să discute cu cineva care înțelege. Arată-i compasiune și susținere, nu știi niciodată când vei avea și tu nevoie. În cazul în care fostul/fosta vrea să facă parte din viața copiilor, nu încerca să îl împingi departe de ei. Dacă vei avea o atitudine deschisă și primitoare vei reuși să îți faci soțul/soția și copiii să se simtă mai confortabil și mai fericiți cu noua situație.

Nu aduce în discuție noua relație

  • Dacă începeți să vă întâlniți cu cineva, nu îi spune fostului/fostei imediat. Nu este necesar să fie prima persoana care află și nu contează dacă a trecut peste divorț, încă se pot declanșa unele emoții, care să nu facă bine dacă vreți să aveți o relație de prietenie.

Stabiliți întâlniri cu și fără copii

  • Permiteți copiilor să vadă că părinții lor sunt încă în măsură să fie fericiți în preajma lor. Întâlniți-vă și în absența copiilor, astfel încât să vă puteți reconecta la un alt nivel.

Păstrați-vă sentimentele sub control

  • Trebuie să fiți conștienți de sentimentele romantice care s-ar putea reaprinde din cauza interacțiunilor și a relației amiabile pe care le aveți. Dacă v-ați decis să rămâneți prieteni, asigurați-vă că sunteți în masură să și păstrați această relație de prietenie.

Dacă nu sunteți încă în punctul de a fi prieteni, nu vă descurajați. Este nevoie de timp pentru a se vindeca rănile unui divorț și unor oameni le ia mai mult decât altora. Aveți credința că, odată ce amândoi sunteți gata să vă împrieteniți, veți ști acest lucru și va fi mai ușor decât credeți.